Методите за подмладяване на кожата с помощта на фолио набират все по-голяма популярност. С фолиото можете да си правите „лицеви сауни“. Също така то се използва, за да се засили действието на козметиката, която ползвате!
Привържениците на този метод за подмладяване на кожата се обосновават с опита на японските жени, които са известни по целия свят със своята красота.

Всеки човек е запознат с японската „гимнастика“ за лице, лицевите масажи и подмладяващите маски. Въпреки изобилието от козметични продукти, много японки все още предпочитат домашно приготвените рецепти, изпитани през вековете. Особено последните десетилетия много хора се връщат към старите, но познати рецепти. Според една от тях се използва именно фолиото.

И това е интересно - Д-р Росица Денчева: Евтините филъри може да загрозят лицето - още четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Идеята е, че когато покриете кожата си с фолио, тя започва да се поти, а влагата, която се освобождава, отваря порите. Ако порите са отворени, тогава козметичните средства, включително кремовете, геловете и серумите, ще проникнат по-дълбоко, което спомага за производството на колаген.
 
В действителност, се оказва, че тази процедура увеличава положителния резултат и ефективността от използваните маски против стареене.

Как да използвате фолиото?
1) Вземете парче фолио и го оразмерете така, че да е достатъчно, за да обхване лицето и шията ви.
2) Изрежете парчето и направете дупки за очите, ноздрите и устата.
3) Предварително почистете кожата с лосион или я измийте с вода и сапун.
4) Поставете фолиото плътно на кожата и оставете за 15 минути.

През това време се пригответе за нанасянето на крем или серум против стареене.

Изберете си рецепта за маска против стареене. Тя може да бъде домашно приготвена или купена от магазина, това няма значение. Важно е да не е твърде рядка и течна. Можете да намерите много маски за лице на нашия сайт.

Подгответе маската, която ще използвате, и нанесете дебел слой върху друго парче предварително приготвено фолио. Махнете първото фолио от лицето си. Избършете лицето си с хартиена кърпа или салфетка. Сложете си новото фолио с маската. Силно притиснете състава към лицето и шията си и оставете да престои 15 минути. След това отстранете фолиото и измийте с хладка вода.