Яна Данаилова е магистър по човешка физиология, хранене и здравен мениджмънт, сертифициран нутриционист и председател на Сдружението на нутриционистите в България. Обучението й в България е допълнено от редица специализации в чуждестранни образователни институции.

Кълновете на картофите могат да са лекарство

Има завършен курс-квалификация “Биоенергия и биокибернетика на човека” към Българската академия на науките. В момента подготвя свободна докторантура към Софийския университет и Българската академия на науките на тема “Вирусната етиология на автоимунния процес, в частност Ебщайн вирус и Хашимото”.

Нейна лична кауза е популяризирането на здравословния начин на живот и хранене. Освен редицата медийни участия, организатор е и на множество дискусии на тема здравословно хранене и личностно развитие, както йога-ретрийти и спортни кампове.

Коя е съвършената жива храна четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.