С проф. д-р Васил Тодоров обсъждаме важни теми, като как да опазим здравето на бъбреците си, бъбречната недостатъчност и хроничните заболявания на важните органи.


Проф. д-р Васил Тодоров, д. м. н., е началник на Клиниката по нефрология и диализа на УМБАЛ “Д-р Георги Странски”, град Плевен. Завършва висшето си образование в Медицинска академия - София през 1979 г., след което започва работа като ординатор-терапевт в Станция за бърза и неотложна медицинска помощ в Плевен.

Невероятен случай! Зъби порастнаха в мозъка на 4-месечно бебе

От 1980 г. е асистент, старши асистент и главен асистент в Катедрата по вътрешни болести на ВМИ-Плевен. Има придобити специалности по вътрешни болести и нефрология. Доцент по нефрология е от 1995 г., от 2010 г. - професор, а от 2011 г. - академик в Българската академия на науките и изкуствата.

Проф. д-р Васил Тодоров има научна степен “доктор на медицинските науки“ и е член на Научното медицинско дружество по нефрология, на Балканската асоциация по нефрология, диализа, трансплантация и изкуствени органи (BANTAO), на Европейската асоциация по диализа и трансплантация (EDTA), на Международното дружество по нефрология (ISN).

Интервюто с проф. д-р Тодоров вижте в zdrave.to.