Наталия Александрова е майка на двама синове, работи в IT-фирма и от 4 години участва като доброволец във Фондация “За храната”, на която е една от съоснователките и председател. Като майка Наталия се включва в това движение на родители, които искат по-здравословно хранене на своите хлапета в детските градини, в училищата и вкъщи.  

- Г-жо Александрова, какво ви мотивира да станете една от съоснователките във Фондация “За храната”? Какво ви събра с другите родители?

- Трябваше да се боря със здравословни проблеми на един от синовете ми. Наложи се дълго време той да бъде на елиминационна диета. Установиха му много хранителни алергии. Така още в детската градина се наложи да се сблъскам с проблема хранене, когато детето е на особен хранителен режим.

Включително се наложи да се справям и с подигравките, че яде различни от масовите храни. Това беше моя лична майчина борба да докажа на него и на околните, че различното хранене на детето не го прави по-различен от станалите деца, просто организмът му има особени нужди. 

Цялото интервю с д-р Александрова, четете в zdrave.to