Днес йога се приема като древно учение за постигане на пълноценно физическо, духовно и морално здраве. Традиционната медицина поставя йога на първо място в борбата срещу остаряването. Йога е за всеки независимо от културата, религията, ценза, националността или възрастта му. Редовната практика на йога и прилагането на теоретичното знание развиват потенциалните възможности на човека.

“От няколко години специализирам в областта на хранителни консултации, като изготвям индивидуални хранителни и двигателни режими, с цел редукция на телесното тегло, стягане, оформяне на тялото или цялостно оздравяване на организма. Организирала съм редица семинари на тема здравословно хранене и личностно развитие, йога и детокс ретрийти, както и спортни кампове край морето и в планината.

Дълбоко вярвам в целебната сила на храната като средство да съхраним своето здраве, жизненост, тонус, енергия, да забавим процесите на стареене и да си гарантираме дълголетие и качество на живот”, ни обясни с усмивка младата Яна Данаилова, нутриционист, специалист по здравословно хранене и преподавател по йога, член на Управителния съвет на Българското вегетарианско общество. Самата тя се храни изцяло с растителна, 90% сурова храна.

Цялото интервю с Яна Данаилова четете на най-полезния здравен сайт Zdrave.to