Експерти обсъждат идеята за въвеждането на етикети в зелено, червено и жълто, които да предупреждават за вредни съставки в хранителните продукти. 
Тази практика я има в много страни. Все пак нямаше подкрепа в Европейския парламент. Сега обаче 6 от най-големите хранителни компании обявиха, че създават работна група за цветово предупреждение. Това заяви за "Здравей, България" Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители". Той уточни практика вече е доста масова в Англия и Ирландия. 

И това е интересно: Как да се храним през пролетта? Основни правила - четете още полезни новини на zdrave.to

"Безалкохолните почти сигурно ще са в червено. Сиренето пък, ако е вкусно, сигурно също ще свети в такъв цвят", призна експертът.

"Потребителят трябва да знае. Тези световни тенденции за масово затлъстяване ще продължат", добави той.