Поредната игра на котка и мишка в Пловдив и региона придобива грозни форми. Хора, които имат всички симптоми на заразени с коронавирус, отказват да се изолират и не си правят тестове.

Те не могат да си представят как ще стоят затворени вкъщи и няма да могат да излизат. Продължават ежедневието си и осъществяват редица контакти, осъзнавайки какво могат да причинят, но запазвайки собствения си комфорт, алармираха медици. 

Контрол над такива вероятни носители на вируса няма и няма как да има, пък и подобна постъпка е трудно доказуема.
 
По данни на „Марица“ случаите на подобна безотговорност са десетки и се множат с всеки изминал ден.

Простата истина е, че няма как всеки по улицата да бъде залавян и насила тестван за наличие на Ковид-19. Може би такъв човек няма да бъде допуснат на публични места, където се мери температурата, но е достатъчна комуникацията със собственото му обкръжение и с това в магазините и аптеките например.

Към изданието се обърнал 43-годишен пловдивчанин, който пожелал да остане анонимен, но споделил, че има симптоми на коронавирус, но нямал намерение нито да си прави тест, нито да бъде "затворник". Той изразил негодуванието си от всички мерки срещу коронавируса, в това число "зелените коридори", карантините и обстановката в болниците.

Споделил, че не контактува с много хора, но със сигурност не иска да нарушава начина си на живот. "На крака съм, не съм толкова зле. Не мога да спра да работя, освен това нямам излишна дори стотинка, за да плащам за тест. Всичко е безумно", смята той. И не е единствен.