Простатата е малка жлеза с голямо въздействие върху живота на всеки мъж в напреднала възраст. С годините нейната функция постепенно губи значение, но се увеличава обема й. Именно доброкачествено уголемената жлеза причинява редица неудобства през деня и нощта за много мъже.

Увеличената простата самостоятелно или в комбинация с други патологии (на пикочния мехур например) предизвиква разнообразие от симптоми. Различните заболявания често протичат паралелно и моделират оплаквания, свързани с повишена честота на уриниране, слаба или прекъсната струя, силни позиви, незадържане на урина, чувство за недоизпразване на пикочния мехур, което се дължи на ретенция (задръжка) на урината, наличие на капки след уриниране.

Опитните уролози от “Хил клиник” споделиха за нашите читатели, че решението на тези мъжки неволи има няколко подхода. Съвсем не е задължително да “играе ножът”. Напротив - съвременната медицина разполага с модерни, щадящи, ефективни методи. 

Защо лазерното лечение на увеличената простата е предпочитан метод в модерната медицина, четете в най-полезния сайт Zdrave.to