Ишиасът е възпаление на седалищния нерв, болков синдром, предизвикан обикновено от прищипан нерв. Пациентът изпитва силен дискомфорт в кръста, който се разпространява надолу по единия крак, като може да стигне дори до стъпалото.

В някои случаи причината за такава болка не е седалищният нерв, но въпреки това пак говорим за ишиас. Дразнене на седалищния нерв възниква, когато върху него се оказва прекален натиск. Най-разпространените причини за ишиас са дискова херния на междупрешленен диск, спинална стеноза, остеохондроза и синдром на крушовидния мускул. Понякога ишиас възниква и заради счупвания, тумори или бременност. 

Ако често ви безпокои такъв проблем, възползвайте се от 8 натурални средства, които ще ви помогнат да се справите с болката при ишиас.

1. Акупунктура. Скорошно изследване, публикувано в “Журнал по традиционна китайски медицина” показва следното: в група от 30 души, преминали иглотерапия с цел облекчение на болката при ишиас, 17 изцяло се избавили от болковия синдром, а 10 почувствали значително подобряване на състоянието си.

Кои са останалите натурални средства за лечение на ишиас, четете в zdrave.to