Учени от Канада разбиха брадат мит за вредата от солта
Едно ново проучване предполага, че може да не се налага да се притесняваме толкова много колко сол консумираме с храната.
Солта, която използваме, за да овкусим храната, съдържа натрий. Ако той често се приема в големи количества, може да доведе до редица сърдечносъдови проблеми, включително хипертония. Световната здравна организация (СЗО) казва, че човек не трябва да консумира повече от 2 грама натрий на ден, което е около 5 грама сол дневно.
Американската асоциация на сърцето (AHA) препоръчва не повече от 2,5 грама натрий на ден, въпреки че те заявяват, че идеалният прием е не повече от 1,5 грама дневно за възрастен, пише на сайта medicalnewstoday.com.
Специалисти от Университетът “Макмастър” в Хамилтън, Канада, както и учени от 21 други страни, предполагат, че тези граници за употребената сол са ненужно ниски.
Каква наистина е безопасната доза сол дневно четете в zdrave.to
Последвайте ни
0 Коментара: