В центъра на наказателното право е човекът, а той е голямо тайнство. Хиляди психолози и криминалисти са се мъчили да го разгадаят, но неуспешно. В чисто юридически план няма никакви затруднения по случая с двойното убийство, извършено от Викторио Александров – убива жена си, после детето, а след това е заловен. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия известния адвокат Марин Марковски.

„Категорично мога да кажа на колко години затвор ще бъде осъден Викторио. Това ще се случи по член 116 по Наказателния кодекс. Грозят го от 15 до 20 доживотен без право на замяна или 15-20 с право на замяна.

„30 години, толкова ще лежи той. Защото закона му дава това право, ако признае вината си, а Викторио ще го признае. Ще бъде интелектуална лудост, ако каже, че не е. Примитивна форма на защитата е това, че не помни какво се е случило. Това е нескопосан опит на човек, който няма психиатрична култура“, отсече Марковски.

„Признавам фактите“ – с тези две думички всеки може да отърве килията и да лежи по-малко“, разкри адвокатът.

„Човекът, който е прострелял приятелката си и детето им, ще се опита да мине с това, че го е направил под афект. Гарантирана му е 30-годишната присъда“, категоричен бе защитникът.

Той категорично не съжалява за случилото се. Човек, който се разкайва също може да изглежда спокоен, но той не съжалява. Убийците не се разкайват – имам практически наблюдения за това. Разговарял съм с полицаи, които охраняват доживотни престъпници и те ми казват „Те се държат спокойно, ядат си, имат апетит, играят мач. Живеят си, не комфортно, но живеят“. Начинът им на живот показва, че не се разкайват“, поясни още Марковски.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!