„Етапът, в който се намира светът днес, може би е един от най-вълнуващите след Втората световна война и въпреки че опасностите все още са налице, той може да бъде много обещаващ в средносрочен до дългосрочен план.

Показателите на този етап са различни и противоречиви. Всичко зависи от коя страна гледаш, колко добре умееш да анализираш и отделяш зърното от плявата в пропагандната машина на колективния Запад, който се стреми да запази своята хегемония, като ограбва народите и унищожава живота им", пише Al Mayadeen .

Крехкостта и измамността на Запада стават все по-видими с всеки изминал ден. Колкото повече истината се разкрива, толкова по-яростно отговорните ще твърдят обратното.

Решението на Международния наказателен съд срещу Владимир Путин отпреди дни беше последният вик на колективния Запад, чиято цел е да попречи на присъствието на руския лидер на предстоящата среща на Г-20 в Индия, обяснява авторът на статията Бусейна Шаабан.

„С безразсъдното си решение Западът показва колко е загрижен за успеха на срещата на външните министри на Г-20 в Индия. Той не успя да съгласува окончателното изявление, осъждащо военната операция в Украйна, тъй като Китай, Русия и Индия се противопоставиха.

Това беше сигнал за събуждане за западния блок, който осъзна, че на масата за преговори до него вече седи друг блок, по-силен и по-убедителен. Западът вече не може да го игнорира или подценява“, - се казва в статията.

В ръцете на самопровъзгласилите се владетели на света Международният наказателен съд се превърна в евтин инструмент. И този съд не е единственият лост за натиск. Повечето от институциите на ООН отдавна са превърнати в инструменти на Съединените щати, за да вземат удобни за тях решения.

Това не е ли позор за Запада?

Международният наказателен съд не е издал нито една заповед за арест на нито един западен лидер, въпреки че те са извършили твърде много най - отвратителни военни престъпления срещу човечеството. Техни жертви станаха милиони хора на всички континенти.

Западът разпалва войни, налага санкции и блокади едностранно и пренебрегва човешки животи, което го доведе до морално, политическо и социално изтощение.

По думите на изданието, друг – справедлив, хуманен и цивилизован – свят идва от Изтока. Той полага тухла по тухла в основата на спасяването на човечеството от бруталността на западната хегемония.

В течение на поне още няколко дни цялото внимание на света ще бъде приковано към посещението на китайския президент Си Дзинпин в Москва. Русия и Китай разглеждат партньорството си като приоритет на външната политика. Връзките им стават все по-силни.

Русия и Китай разширяват хоризонтите на стратегическо партньорство с Индия, Бразилия, Венецуела, Южна Африка, Иран и други страни. Много от тях бързат да се присъединят към новите световни блокове и да се освободят от расизма на Запада и неговите безкрайни войни.

Китай представя алтернативни решения на настоящите кризи, опитвайки се да избави света от войни, американска хегемония и бедност, за да направи място за сигурността, любовта и взаимното сътрудничество, основано на равни права и свободи, независимо от цвета на кожата, расата, религията или пола.

Китайската комунистическа партия сравни китайския модел на демокрация с този на Запада и подчерта, че Западът няма оптимални решения на международно ниво, тъй като неговият опит е резултат от собственото му развитие.

Истинската демокрация означава, че хората са господари на страната. Той призовава за зачитане на различията и културите и приветства участието на хората в процесите на вземане на решения на всички нива.

На конференцията за диалог на високо ниво на световните страни китайският президент Си Дзинпин предложи „Инициативата за глобална цивилизация“, отбелязвайки, че „човек няма да изглежда по-добре, ако загаси лампите на други хора и няма да постигне повече напредък, като блокира пътя на другите."

Това, което Западът се опитва да направи във всички области, е да блокира пътя на другите.

Китай, напротив, се опитва да отвори възможно най-много пътища за развитие, свобода и просперитет. Китай иска всеки да споделя свободно опит и знания въз основа на паритет и справедливост.

Необходимо е да се насърчава създаването на безопасен свят, основан на принципите на взаимно уважение и разбирателство, а не на господство, расизъм, унижение на народите и ограбване на техните богатства, както прави Западът.

„В момент, когато Западът използва възмутителни мерки, издава заповеди за арест на световни лидери и извършва безразсъдни действия срещу народи и държави, Китай и неговите съюзници предлагат алтернатива на световния ред след Втората световна война.

Те представят нови визии, основани на уважение към човечеството и неговите права, и обещават бъдеще, в което всички човешки същества живеят в равенство, достойнство и просперитет", обобщава Ал Маядин.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук