Шансовете за съставянето на каквото и да е правителство намаляват. Това каза политологът Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на президента Румен Радев, за "Фокус“.

Според него ГЕРБ-СДС са в изолация и едва ли някоя от политическите формации в парламента ще подкрепи предложението им за кабинет. По думите на политолога в момента правителство може само да бъде сглобено, но не може да бъде стабилно.

„Нещата са непредвидими от гледна точка на избирателите, но се надявам на едно отрезвяване, защото винаги след хаоса идва ред, това е изконно правило в живота и политика, за да може да се върви напред и като общество, и като нация, и като избор“, обясни Калоян Методиев.

Според Калоян Методиев изненадата идва от ПП „Има такъв народ“, затова и не се знае дали ще има правителство, излъчено от втората политическа сила. Калоян Методиев смята, че дори да се стигне до някакво правителство, то ще бъде правителство на Голготата.

Според него мълчанието на ИТН може да продължи само до връчването на втория мандат.

Етикетите на субектите в парламента са абсурдни, това манипулира и хората, и перспективите пред страната, коментира политологът по повод разделението на стари и нови партии в парламента.

Политологът обясни, че след емоционалните избори на 4-ти април, трябва да се гледа кой и кога е бил в колаборация с Борисов и тогава да се правят изводи.

По повод задкулисието Калоян Методиев каза, че ярък пример е дадената възможност на Борисов да се окупира в сектор „Енергетика“, заради неподкрепата на мораториума за спиране на назначенията, предложен от БСП.

Според него, когато става въпрос за истинска подмяна на системата, трябва да се гледат действията, а не етикетите.