Имаме ангажимент към избирателите си, не търсим 5 минути слава. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на СДС Румен Христов по повод на взимането от мандата от ГЕРБ и предложението им за кабинет. 

"Какво ще се случи в парламента, е друг въпрос. Вероятността да има правителство с мандата на ГЕРБ-СДС е много малка, да не кажа нулева", призна той.

"Даниел Митов е образован и много различен. Той има друг профил от Борисов и е достоен кандидат за премиер", смята политикът.

"Като депутати се надявам да бъдем конструктивна и националноотговорна опозиция, а не креслива", добави Христов.

На въпрос за двете министерски предложения, които вече са били част от екипа на Слави Трифонов през изминалите години, Христов заяви:

„Те са интересни личности, ако бъдат реализирани като министри ще е добре за България. Не е препратка към Слави това, че те са работили и с него", каза той и добави, че е нормално все пак да се разчита хора, които са комуникирали добре със Слави през годините, да го сторят и сега.

"Искахме да направим един кабинет на промяната. Действително имаме нов премиер и 8 нови министри. Заложени са нови политики", подчерта лидерът на СДС.

Според него трябва да има комбинация между хора с много опит и млади.

Христов пожела успех на Слави при създаването на правителство . "Нямам връзка с господин Трифонов. Предполагам, че нашият кандидат за премиер ще направи контакт с него. Дори и да сме опоненти, важно е да намираме общ език за благото на България", каза той.