Ако погледнем предишното отвличане - това на дъщерята на Брендо. Тогава имахме тезата, че това не е отвличане за пари, а заради дело и свидетелски показания. Минаха 4 години от тогава. Тук обаче имаме отвличане точно стил "Наглите". Ако сумите са верни, то те са точно в диапазона на тях. Това заяви в ефира на "Здравей, България" Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.
Ние можем само да предполагаме какво се е случило при предаването на откупа. Това, че не говорят от МВР дано да значи, че са на път да съобщят нещо важно. Всеки човек, който има деца, започва да се притеснява след случилото се", каза Безлов.

"Според мен МВР са постъпили професионално от гледна точка, че не изтече информация за искането на откуп. Тези отвличания имат цикъл - след 3 месеца, след 5 месеца. Избира се жертва и започва да се действа", каза той.

"Ние знаем много малко за комуникацията. Не вярвам на много от казаното от бащата. Той има интерес да не споделя някои неща", добави експертът.

"Очертават се няколко имена, които седят зад случилото се, включително и такива, които са от "Наглите". Това обаче е просто хипотеза. Реално наистина може да става въпрос за съвсем нова група. Не бива да се залага на такива неща.  Един от проблема с "Наглите" беше, че имената бяха много повече - 14-15 имена, дори и такива, които бяха уж връзка с "мозъка", но това не бе доказано. Та повечето от тях не бяха задържани", каза Безлов.