Не е ясна причината за нескопосаните и безсмислени консултации на президента за датата за изборите. Това каза пред „Фокус“ изпълнителният директор на телевизия „Европа“, член на ГЕРБ и на Института за дясна политика Георги Харизанов.

Радев се превърна в единствения човек на света, който иска прогноза за развитието на коронавируса след 3 месеца. Медицинските лица отказват да прави прогнози. Важно е да се знае кой е накарал президента да поиска промяна на датата за избори, обърна внимание той.

„Силно ми се ще да вярвам, че това не са социологическите проучвания, според които ГЕРБ продължават да бъдат водеща политическа сила и показват, че няма сериозно разместване на пластовете в политическия живот на България, след като лятото президента еднозначно подкрепи опозиционните сили и излезе на протест срещу правителството – нещо, което се е случвало само в България.

Не му прави чест нито нелепите консултации, нито днешните му изявления, тъй като, за разлика от Борисов, Радев е избран с гласовете на ДПС.

ДПС е гласувало последователно срещу правителството на всички вотове на недоверие и не веднъж са казвали, че заради присъствието на ОП, които те наричат крайни националисти.

ДПС подкрепи на втори тур президента Радев, така че отношението на президента, като човек избран с подкрепата на тази партия, в момента да говори така по техен адрес“, коментира той.

Според Георги Харизанов всички са оттеглили подкрепата си от държавния ни глава и няма кой да измести премиера Бойко Борисов от лидерското място. Имаме нужда от нови и добри политици, каза още той и добави, че политическото късогледство е често срещано у нас. Един от симптомите за появата на сериозна политическа класа ще е признаването на чуждия успех, коментира още той.