Бaща - канадец и син... изчегъртач-консултант. Така писателят Христо Стоянов озаглави последния си коментар във "Фейсбук". Написаното от Стоянов е по повод случващото се с Кирил Петков.  

"Бащата на Кирил Петков със сълзи на очи при Цветанка Ризова. Заради сина си, който се оказва, че е уволнявал няколко месеца като министър български граждани, защото е назначен като изчегъртач-консултант от Румен Радев", пише Стоянов. 

Бащата на Кирил Петков опита да замаже срама на сина си със сълзлива изповед

"Първо мина като министър от канадски произход язовирите на България и уволни язовирна дирекция - всички уволнени български граждани с деца български граждани, които са разчитали на българска заплата, която са заработили като български граждани. 

Апропо, доказа се с клип, че язовирите предишните дни са били пълни, но по нечие нареждане са били изпразвани и тогава се е появявал министърът-изчегъртвач да обясни колко са лоши от предишното правителство", добавя писателят. 

"После уволни целия борд на Банката за развитие - членовете на борда всички до един български граждани с деца български граждани. След това започна, като изчегъртвач-консултант, да чегърта областните управи (съвместно с другите изчегъртвачи-консултанти)... 

Бащата оплаква сина си, един на брой, и не си задава въпроса колко изчегъртани от него не могат да купят шоколадче на децата си български граждани, защото са на трудовата борса. Разбирам го - притеснен е за сина си. Изчегъртал е по инерция и законите на новата си родина България. 

От една страна десетки, ако не и стотици български граждани с насълзени очи гледат портфейлите си пред магазина с децата си, а от друга страна един баща оплаква сина си, който ги е довел до това състояние.

И ми се иска да припомня Достоевски: "Щастието на целия свят не си заслужава, ако за него е пролята и една единствена детска сълза... " Та, да припомня тази мисъл на Достоевски на Петков-баща, в която става въпрос за детска, не за бащина сълза...", добавя Христо Стоянов.


 

БАЩА - КАНАДЕЦ И СИН... ИЗЧЕГЪРТАЧ-КОНСУЛТАНТ Бащата на Кирил Петков със сълзи на очи при Цветанка Ризова. Заради сина...

Публикувахте от Христо Стоянов в Сряда, 27 октомври 2021 г.