Смуглата грантова организация "Репортери без граници", която спокойно може да бъде прекръстена на "Наглост без граници", свали маската си и се саморазличи като защитник на Иво Прокопиев. 

Нефелната организация реши да напомни за себе си, като скандално се вживя в адвокат на обвиняемия разградски приватизатор. 

Защитната теза на "Наглост без граници", пардон, на "Репортери без граници", се изразява в безумната идея да застанат като щит на Прокопиеви, за които държавата в лицето на КПКОНПИ внесе иск за отнемане на 450 хиляди лева. В този акт на комисия "Антикорупция" близката до Прокопиев НПО видя опит за отвличане на вниманието от скандалите в хазарта и изкара семейство Прокопиеви жертви на политически натиск.

Къде беше маргиналната организация, когато години наред Прокопиев се ползваше от щедрото благововоление на Иван Костов, по времето на когото приватизира златните български предприятия "Каолин" и "Винпром Дамяница".

Именно тогава момченцето от Разград се превърна и в мощен медиен фактор, който умело насъсква изданията си срещу неудобни политически опоненти. 

Вероятно тогава "Репортери без граници" са били закърмени от "Майката на фалшивите новини" Стоянка Георгиева. 

Нищо чудно леля Стоянка да им е давала ценни уроци, докато е миела краката на командира. Явно "Репортери без граници" са били добре захранвани, защото с лекота пропускат темата за разбойническата приватизация, която е на прицела на прокуратурата и насочват пипалата си само в една определна посока. 

За всеки непредубеден читател, обаче, тяхната игра е прозрачна. Още повече, че подобни грантоядни организации сътвориха фалшивата новина, че България е на 111-то място в класацията за свободата на словото - опорна точка, която ползват и до този момент, а може би и до следващите 20 години. Българските граждани са наясно, обаче, каква е истината и няма да повярват на елементарните трикове на "Наглост без граници".

В същото време българската прокуратура и контролните органи дадоха силна заявка, че ще има възмездие за разбойническото раздържавяване, а виновниците ще си получат заслуженото. 

Крайно време е пенсионерите, които платиха огромната цена от криминалния преход, да получат справедливост. 

Именно затова пасквилите на "Репортери без граници" ще рикошират като огромен бумеранг в главите на политическите им бащи.