PR експертът Нидал Алгафари защити ЛБГТИ общността. 

"Води се ожесточен спор в Европа и Америка на тема ЛБГТИ. Дали те съществуват? Съществуват! Между нас са. Част от нас са. И да искаме и да не искаме, ги е имало и ще ги има. Дали трябва да се знае за тях или трябва да замита проблема под килима?", написа режисьорът в профила си във Фейсбук.

"Първо, дали е правилно мнозинството да приема решения, които са в ущърб на малцинството? ЛБГТИ са преди да бъдат такива са човеци и имат правото на щастие в единствения път в който това им тяло и тази им душата са едно. Може да има прераждания, но никога не се повторя това съчетание. Може ли тогава, макар и да са множество неприемащите ги да ги ограничават в щастието им?

Второ, религиозно разгледано. Дали Исус е казал и дума против тях? Дали е обвинил някой? Дали е нападнал някой, извън търговците в храма? Дали не е простил на всеки, даже и тези, които са го измъчвали? Да твърдиш, че си за устоите на християнското семейство, което няма Божествена дефиниция е намеса в делата и волята Му.

А замисляли ли сте дали даденият от сам Бога пример, е семейството за което държите? Венчаната за Йосиф, е заченала не от него, а от друг, за който не е венчана. Така ли да четем писанията за християнското семейство?", пита той. 

"Трето, образователно. Дали децата трябва да знаят, че между тях и в обществото като цяло съществуват Божии души, облечени в тела, които не отговарят на усещанията им за полова принадлежност? Дали трябва това да се крие и когато израснат да са агресивни към непознатото. Дали трябва да бъдат плашени и насъсквани към различното?

Четвърто, показността. Дали трябва да демонстрират и да се борят за равноправие и щастие, така както са го правили жените за тяхното място в обществото? До преди години се е възприемало, на места в света и до сега, че жената е по-долу от мъжа.

Християнството във Вехтия му завет твърди, че е по-долу. В исляма и до ден днешен, жената наследява в пъти по-малко от мъжа, свидетелството на две жени се равнява на същото от един мъж. Бориха ли се? Пребориха ли се?

В цивилизования свят вече е факт равноправието на жените с мъжете. Да, жените не са демонстрирали полуоблечени или голи, което не приемам и сега от ЛБГТИ общностите. Но са били агресивни и са извършвали атентати в името на каузата им.

Пето, брак и осиновяване. Консервативното общество твърди, че еднополова двойка ще обърка разбирането на децата им за правилно и неправилно. Дали по този логика, децата на алкохолизирани или и дрогиращи се родители получават правилното възпитание? А бащи, които насилват дъщерите си, къде тайно, къде явно. А побоищата в къщи пред очите на децата?

А изоставените майки с деца, които се борят всеки ден с трудностите в живота и се подлагат на унижения, но отглеждат децата си само с майчината любов. Децата, които са отгледани с любов, а тя не е само хетеро, са щастливи деца. Всички деца са Божии чеда и те имат нужда от любов и грижи, независимо от сексуалността на родителите.

Искам щастието да не е само за едните. Искам любовта да не е само за едните. Искам да спрем да сочим с пръст и да мразим.

Бог е любов, а любовта е БОГ", пише в заключение той.