От грантаджийския Съюз на съдиите в България спретнаха поредното активно мероприятие, напълно в духа на бившите комунистически тайни служби. Самият ченгеджийски донос, внесен във Висшия съдебен съвет е насочен срещу депутата от опозиционната ДПС и издател на „Телеграф медиа“, пише "Монитор".

Всъщност скандалният ССБ се пришива към медийната манипулация от преди седмица, забъркана от Българската секция на иначе авторитетното радио „Свободна Европа“. Перодръжките там показаха за пореден път, че не са скъсали пъпната връв с доскорошните си работодатели и все още има уклон да изпълнява техни поръчки. В ущърб на Пеевски, разбира се.

По добре изпитаната „схема на верижката“ залп срещу народния представител даде сайтът на „Свободна Европа“ у нас с материал, който спокойно може да бъде изучаван във Факултета по журналистика като пример за обществена манипулация.

 Текстът със заглавие „Да не се отметне това момче. Влиянието на Пеевски над Темида, което ВСС не проверява“ е сглобен от различни парчета фалшификации, а основното внушение почива на изказване на бившия председател на Софийския районен съд Методи Лалов (който подаде оставка, за да не бъде отстранен от поста, след като няколко проверки засякоха десетки финансови нарушения в управлявания от него съд – б.р.), че е водил преговори за шефския си пост с тогавашния председател на Върховния административен съд Георги Колев и бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева.


Целия материал четете в "Монитор".