Списваният от Агент Академик - Огнян Стефанов поръчков сайт "Фрогнюз" набърка името на депутата и издател Делян Пеевски в апартаментния скандал, само и само името му да бъде тагнато в търсачката "Гугъл", пише в. "Телеграф", цитиран от Агенция "Монитор".

Информационният поток около оставките на Цецка Цачева и Ваня Колева е по-напоителен от този по време на предизборна кампания и достатъчно наситен откъм реални събития. Това не попречи на „Фрогнюз“ да се опитат да набъркат в него, без какъвто и да било повод, името на Делян Пеевски.

Напълно в тон с практиката на медиите от манифактурата за клевети , създадена от Иво Прокопиев, Цветан Василев, Огнян Донев и Дончев, да превръщат всеки информационен повод във фейк за Пеевски. Без каквато и да било връзка. 

Така, ни в клин, ни в ръкав, на информационна дописка за това, че Цачева е поискала да бъде проверена от прокуратурата и от КПКОНПИ за закупения от нея апартамент, „Фрогнюз“ лепна заглавие „Цачева поискала да я проверят органите, които изкараха Пеевски чист като сълза“. В опит да изкара, че проверките били с предизвестен край. Какъв точно ще е краят от тях предстои да се види, но ако бъдат направени от комисията по начина, по който през годините доходите и имуществото на Пеевски са били проверявани от де що контролни органи има в държавата, то едно е сигурно –един лев няма да е останал неинспектиран.Депутатът е сред най-проверяваните хора в държавата по една проста причина –срещу него се подават редица сигнали от всякакви лица и агент Академик на ДС – собственикът на „Фрогнюз“ Огнян Стефанов добре знае това. Все пак сред най-активните в подаването на сигналите е Георги Георгиев  - лидерът на НПО-то, свързано със спонсора на сайта му Цветан Василев, пише "Телеграф".

Реалните факти обаче нямат значение нито за „Фрогнюз“, нито за останалите брънки в машината за клевети. Важното е името му да бъде пришивано към всякакви клевети, като съвсем логично стават и засечки. Така например сайтът на Агент Академик, в пореден опит да очерни депутата, призна, че е честен и некорумпиран.

Иначе през седмицата, в очернящата кампания активно се включиха и две НПО-та. Първото – Български дарителски форум, изненадващо се присъедини към хора на олигарсите и финансираните от тях медии срещу промените в закона „Пеевски“, предвиждащи пълна прозрачност във финансирането на изданията в страната.

Така благотворителността се озова неочаквано в компанията на свързания с дебели руски връзки сайт „Бивол“ например, опитващ всячески да скрие финансовия поток, от който се издържа, от странични очи. Вероятно заради разкритата от кметове практика на собственика на „Бивол“ Асен Йорданов и половинката му – пиарката Алберта Алкалай, да рекетират градоначалници по морето.
Друго НПО, откровено свързано с кръга „Капитал“ пък – българският клон на Асоциацията на европейските журналисти, пък вкара в манипулациите на подсъдимия си ментор Иво Прокопиев, дори Държавния департамент.