Скандалният опит на съдебния кадровик Калин Калпакчиев да скалъпи наказателна акция срещу най-четената новинарска агенция БЛИЦ и "Труд" днес бе отхвърлен на заседанието на ВСС. По този повод главният редактор на "Труд" Петьо Блъсков излезе с кратък коментар. Ето какво отбелязва журналистът:
Научавам, че известният производител на скандали Калин Калпакчиев от името на цялата съдийска колегия на Висшия съдебен съвет възлага писмено на председателя на Върховния касационен съд (на когото кой знае защо се мисли за началник) да осъди публикация в „Труд“ и да ни задължи да се разкаем публично, че изнасяме данни за корупция. А пък постфактум да извика на съд авторите и мен като главен редактор.

То бива съдебна реформа, бива, ама това е свръхиновация. Съдии съдят дописки, още малко ще почнат да хвърлят в затвора изрезки от вестници вместо хора от мафията. Къде, сте, господа евродокладчици?

Иначе това за журналистите на съдебната скамейка е познато. От едни отминали времена. Обаче кой знае? Елате на себе си, съдия Калпакчиев.