Фарма-мафията ще придобие на първо време една от най-високите позиции в здравната система. Това написа в профила си във фейсбук стоматологът, политик и министър на здравеопазването в периода 1999 – 2001 г. Илко Семерджиев по повод мълвата, че Асена Сербезова може да стане министър на здравеопазването. 

"Политически не зная защо ПППП смята Стоименова/Сербезова за своя квота - в ИАЛ тя беше назначена от министър Таня Андреева като кадър от БСП-квотата на Сергей Станишев. Видим пробив на БСП и Сотир Цацаров в правителството на уж почтените и антиолигархични нови управляващи е сигнал или за политическа наивност/неадекватност или за продължаващо задкулисие.
Скоро ще разберем истината!", пише още той. 

Ето и пълния текст на коментара му: 

В проекто-състава на новото правителство от квотата на ПППП (които заявиха почтеността и антикорупцията за водещи свои приоритети) за МЗ е определена кандидатурата на магистър фармацевт Асена Сербезова (бивша Асена Стоименова) за поста министър на здравеопазването.

Моят коментар е само един: фарма-мафията ще придобие на първо време една от най-високите позиции в здравната система.

Който се интересува от темата може да прочете повече в текста на собствената ми защита пред съда по обвинение повдигнато след набеждаването ми от Асена Стоименова пред бившия главен прокурор Сотир Цацаров през 2017 г.

Бях оправдан на три инстанции, а вече на две инстанции осъдих държавата и сега очаквам обезщетения, които данъкоплатците ще платят за неправомерните действия на Асена и Цацаров. Тези пари обаче са нищо пред милиардите, които фарма-мафията присвоява от всички нас благодарение на инсталирани хора във властта и институциите - в случая с Асена най-напред в ИАЛ, а сега предстои и в МЗ.

Политически не зная защо ПППП смята Стоименова/Сербезова за своя квота - в ИАЛ тя беше назначена от министър Таня Андреева като кадър от БСП-квотата на Сергей Станишев. Видим пробив на БСП и Сотир Цацаров в правителството на уж почтените и антиолигархични нови управляващие сигнал или за политическа наивност/неадекватност или за продължаващо задкулисие.
Скоро ще разберем истината!


https://glasove.com/…/inte…/news/ilko-semerdzhiev-pred-syda…