"Радев често налага вето и излиза с други неща. Както видяхте, правилно е, че не се обърна към депутатите. В парламента, освен БСП, никой не го подкрепя. Този парламент е враждебен към Радев и няма да го посрещнат с овации, не само управляващите." Това заяви пред Нова тв социологът Румяна Коларова, която бе и личен секретар на президента Росен Плевнелиев.  

"Това, че парламентът е враждебен, е причината да не ходи там. Разбира се, че Радев налага вето на много закони, които народното събрание съответно отхвърля. Той в парламента не може да мобилизира антиправителствената подкрепа, която намира в хората. Дори да е в плановете на президента да прави партия, изглежда не само рисков, но и невъзможен ход", допълни още тя.

"Не знам защо се говори за партия. Няма такива знаци и такива действия. Защо трябва непременно да има партия? Не съм сигурен, че президентите са свършвали с това", каза членът на Стратегическия съвет на президента Радев - професор Маринов.  

"Ако си спомняте, президента Жельо Желев, имаше развитие в конфликта си със СДС. Имаше правителство, което управляваше почти две години. Служебно правителство е възможно, но зависи от процесите в обществото. Парламентът се помръдва отвън", обясни още проф. Маринов.

"Не мисля, че и по броя, и по начина, по който протестират, тези хора допринасят за подкрепата на Радев, а точно обратното. Влияят негативно, защото изглеждат жалко като присъствие. Не само, че са малко, но са и агресивни. Искам да кажа само, че ако това продължава, няма как той да спечели", допълни Коларова 

"Всичко зависи от това как ще се развиват събитията. Ако проблемите продължават да се изострят, реакциите от обществото ще бъдат също агресивни. Важно е кого припознава обществото като прав и кого не. Представете си, че изведнъж правителството реши да се коригира и реши да изнесе отчет с факти и доказателства, за да покаже какво е постигнало и какво не", заключи Маринов.