Регистрирам най-неадекватния министър на правосъдието от периода на моя интерес по темата (1999 г.). Това написа в профила си във Фейсбук адвокат Станислав Станев.

Ето какво пише още той: 

След всички нейни публични изявления (включително днешното), оставам с впечатлението, че тази дама има САМО два приоритета в министерското си съществуване: 1. Да махне Иван Гешев. 2. Да закрие специализирания съд*.

Огромният брой други проблеми в правосъдието, включително много чисто битови (които могат да бъдат решени с относително малко усилия и средства, но с добра организация) очевидно или не са приоритет на домакинята на МП.

Или в резюме: лично според мен на министърката не й пука какво ще става в правораздаването. А емоцията й по отношение на горните две точки лично за мен поставя въпроса #КОЙ се страхува от Иван Гешев и КОЙ не иска делото му да се гледа от специализиран съд.

Аз лично се сещам само за едно количество бързо забогатели знакови лица.

* Специализираният наказателен съд НЕ Е противоконституционен, защото Конституцията позволява създаването на специализирания съдилища.

Например ... съдът, пред който вися в момента, защото делото ми досега е час след срока (административният) е пример за специализиран съд.