ДБ наистина са най-последователните мрънкачи в българската политика. Това написа в профила си във Фейсбук журналистът Петър Волгин по повод отказа на РИК-Стара Загора да регистрира листата им за парламентарните избори. 

"Ами няма да им я регистрират, като не е подадена според правилата. Освен това отишли да се регистрират 40 минути преди крайния срок. Защото са много велики. Няма да си строшат краката от бързане, я! Бързането е за плебса. Те не са плебс, те са умнокрасивитет. Сега от тук до края на кампанията ще реват, че била застрашена демокрацията", добавя Волгин.

"Съветвам тези от ДБ да престанат със сълзите и мрънкането и да прочетат поемата на Валери Петров "Репортаж за трите хаш". Там също постоянно търсят конспиратори, скрити зад тайнствените букви HHH. Накрая обаче се оказва, че никакви чуждестранни злодеи не съществуват. И въпросните букви означават Някой Некадърник Наш, който стои в основата на всички проблеми.

Нека и ДБ да бъдат така добри да открият некадърниците в собствените си редици, вместо постоянно да се оплакват от "конспирации на злите сили", призова в заключение той. 

Ето и пълния текст на коментара му: 

ДБ наистина са най-последователните мрънкачи в българската политика. Вечно някой им е виновен за нещо. Вечно им се привиждат световни конспирации, насочени срещу тяхната гениалност и непорочност. Ако не са комунистите, ще е Путин, ако не е Путин, ще е я РИК-Стара Загора, я ЦИК. Важното е да си измислят врагове.

Опищяха света, че не им регистрирали листата в Стара Загора. Ами няма да им я регистрират, като не е подадена според правилата. Освен това отишли да се регистрират 40 минути преди крайния срок. Защото са много велики. Няма да си строшат краката от бързане, я!

Бързането е за плебса. Те не са плебс, те са умнокрасивитет. Сега от тук до края на кампанията ще реват, че била застрашена демокрацията. Никаква опасност няма за демокрацията. Единствените страдащи са онези претенциозни политици, вярващи, че правилата не важат за тях.

Съветвам тези от ДБ да престанат със сълзите и мрънкането и да прочетат поемата на Валери Петров "Репортаж за трите хаш". Там също постоянно търсят конспиратори, скрити зад тайнствените букви HHH. Накря обаче се оказва, че никакви чуждестранни злодеи не съществуват. И въпросните букви означават Някой Некадърник Наш, който стои в основота на всички проблеми.

Нека и ДБ да бъдат така добри да открият некадърниците в собствените си редици, вместо постоянно да се оплакват от "конспирации на злите сили".