През последните години безжичните технологии се развиха изключително бързо и се превърнаха във важна част от нашето ежедневие. Ето защо все повече хора започнаха да предпочитат Wi-Fi камерите за видеонаблюдение. Те разполагат с полезни функции като детекция на движение, периметрова охрана, Smart Motion Detection Plus, навлизане в зона, пресичане на линия, Full Color технология за цветна картина при минимална осветеност, възможност за добавяне на SD – карта, безплатен софтуер за настройка и  много други. И тук имаме богато разнообразие от видове камери като PTZ, с варифокален или фиксиран обектив, с възпираща или инфрачервена светлина за нощно виждане.

Основното предимство на безжичните Wi-Fi камери за видеонаблюдение се съдържа в самото им име – те не се нуждаят от кабел, за да предават видеосигнала към записващото устройство. Това значително опростява окабеляването на охранявания обект, както и времето за монтаж. В случай на нужда са доста по - лесни за преместване от една позиция на друга, което дава голяма гъвкавост за монтирането им и по - добро обхващане на охраняваната зона. Част от безжичните камери разполагат и с възможност за поставяне и работа с GSM – карта за пренос на данни. Те са идеални за отдалечени или труднодостъпни обекти, до които е невъзможно да се достави интернет сигнал. Освен това, към тях може да се свърже и соларен панел, чрез който да се захранват. По този начин те ще станат напълно автономни, тъй като няма да се нуждаят от никакво окабеляване, за да предават сигнала. Това ги прави изключително подходящи за видеонаблюдение дори и на обществени сгради или такива с голяма културна стойност, където е необходимо да се запази вида и естетиката на самия обект.

Въпреки че с времето недостатъците се претопяват все повече и повече на база на положителните страни, тях все още ги има. Един от основните такива при безжичните Wi-Fi камери е необходимостта от прекарване на захранващ кабел до всяка една от тях. Като друг недостатък се явява работната честота, тъй като тя може да се използва и от други безжични устройства и понякога това е възможно да доведе до смущения в сигнала.

Но въпреки това, голямото им разнообразие, лесен монтаж и висока функционалност ги прави подходящ избор както за малки обекти, така и за големи индустриални сгради.  

За по - подробна информация и всякакви въпроси свързани с видеонаблюдението посетете страницата на Биттел ЕООД >>>ТУК<<<, официален вносител на Dahua за България.