„Туск направи една наистина уникална реч. Всичко, което каза ние си го знаехме, но когато го чуем от чужденец това гали ухото“. Това заяви в ефира на bTV Ивайло Калфин, който е съветник на еврокомисаря по бюджета и човешките ресурси Гюнтер Йотингер по повод уникалната реч на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, който вчера започна със стих на Иван Вазов, нарече ни потомци на Спартак и сравни председателството ни със Стоичков.

По думите на Калфин „това беше жест към България и домакините“.

„Ние сме си виновни, че имаме едно притеснение „Как ще ни видят чужденците?“, попитан за това притеснявали се, че страната ни е представена зле в чуждестранните медии.

За речта пък на президента Румен Радев, който каза, че от 11 години България е в ЕС, но от 13 века е югоизточната порта на континента Калфин каза, че „това надали е исторически момент, но той определено е много важен“.

Съветникът на еврокомисаря по бюджета и човешките ресурси каза и нещо, което всеки нашенец си пита, че даже и даде отговор на въпроса. „Всеки българин се пита „Ние сега какво получаваме от това?“. Е, отговорът е „Нищо не получаваме“, каза още Калфин.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!