"ГЕРБ и БСП са много близки. Те са толкова близо, че ще спечелят на кантар. ГЕРБ в началото са силни, а после падат плавно. БСП е обратното. Преди години дори не мислеха, че ще играе средна партия. Прогнозираха дори разпадането й, края й. Бяха в много лошо положение. Корнелия Нинова взе властта преди горе долу 6 месеца. Вижте какво можеш да направиш за 6 месеца! Те се справиха много смело с въпроса с многото единици – скъса с Първанов, няма нужда от коалиция и не прави компромиси". Това каза социологът Андрей Райчев в студиото на "Тази сутрин" по bTV.
"Може да се каже, че БСП, вървейки нагоре, има натиск върху Румен Радев", коментира Хекимян и попита дали според социолога наистина има натиск върху него и какъв е вариантът БСП да спечелят предстоящите избори.
 

Райчев обясни казуса по следния начин: "Радев победи Бойко Борисов. Нинова за това го изпрати. Но залогът е много по-голям. Залогът е цялата страна. За да е добър президент, не трябва да му се подсказва какво да прави. Той сам ще се научи да кара колата. А колкото до това какви са шансовете на БСП... Ако Нинова стигне този милион, който десните получиха през 90-те на изборите, то тогава ще говорим за нещо ново", заключи Райчев.