Листите на БСП бяха обновени в голяма степен с нови имена, но има и много хора в тях, които са утвърдени специалисти. Постигна се баланс. Това заяви в предаването "Офанзива" по Канал 3 членът на Изпълнителното бюро на БСП Весела Лечева.

Тя обясни, че Елена Йончева и Тома Томов бяха включени в инициативния комитет при кампанията на Румен Радев и те показаха висок професионализъм. По думите й е съвсем логично Йончева да оглави листа.

По отношение на прякорът, който се разпространи за Корнелия – "г-жа Лъжа", Лечева заяви: "С лепенето на етикети не се печелят избори".

Тя съобщи още, че БСП ще проведе допитване до членовете на партията кои да бъдат евентуалните й коалиционни партньори при едно следващо усправление. "Нека видим реаултатите от изборите, но всички патриотични организации, които са съгласни с нашата програма, могат да ни бъдат партньори", посочи Лечева.

Относно българската енергетика тя коментира: "Ние не сме се отказали от проекта "Белене" и неговото размразяване ще бъде фокус при наше управление".