Тези избори ще бъдат тежки, но и по-малко нечестни, защото се организират от служебно правителство, а не от кабинет, доминиран от ГЕРБ. Това каза лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов на градската конференция на БСП-София, на която се обсъждат номинациите в депутатските листи.

В присъствието на соцлидера Корнелия Нинова Паргов призова съпартийците си за загърбване на вътрешните противоречия и единение. Чака ни много работа. Време е за действия, дребните амбиции да не вземат връх, апелира лидерът на столичната соцорганизация. Срещу нас стои противник, който макар разколебан и отслабен, ще направи всичко да спечели този вот, отбеляза Паргов. Според него соцдепутатите трябва да се отличават с почтеност и българолюбие.

Паргов надъха своите да работят за победа на вота и изказа доволство, че социолозите отреждат водачество на БСП в прогнозите си, като отчете, че социалистите са постигнали победа и на президентските избори. Междувременно лидерът на БСП Корнелия Нинова парира опитите на червените от София-област да негодуват срещу своя водач на листата Иван Ченчев с аргумента, че не им бил познат. Те даже излязоха с декларация, в която призовават ИБ на БСП да преразгледа своето решение. Нинова обаче ги призова първо да се видят с Ченчев и да се запознаят. И смятам, че ще го харесат, каза соцводачката.

Нинова е водач на червената листа в 25 МИР, Стефан Данаилов - в 24 МИР, а Жельо Бойчев - в 23 МИР, реши вчера пленумът на партията и отреди местата за гражданската квота и коалиционните партньори.

Източник: Канал 3