Жълт код е обявен за събота - 14 януари, в девет области на Северозападна и Северна България за образуване на поледица и валежи от сняг.
Предупреждението е в сила за областите Кюстендил, Перник, София-град, София-област, Ловеч, Плевен, Враца, Монтана, Видин, сочи справка на НИМХ.

В часовете преди обяд ще превалява дъжд, в комбинация с отрицателните температури при земята, на места в посочените области ще се образува поледица. Със застудяването дъждът ще премине в сняг, но бързо ще спре. 

Валежите ще започнат от запад на изток, в планините - сняг, в равнинната част - предимно дъжд. През деня в планинските райони, Предбалкана и на места в Североизточна България дъждът ще преминава в сняг, но бързо ще спре, а след обяд от запад ще започне разкъсване на облачността. 

Ще има условия за поледици и заледявания. 

До вечерта дъжд ще вали в крайните югоизточни райони. Вятърът сутринта ще е от запад-югозапад, слаб до умерен, а в Източна България - ще е югозападен и временно силен; постепенно през деня ще се ориентира от северозапад и отново ще започне застудяване.