31-годишният Тодор Славов от години работел като охрана на Божидар Георгиев. Старозагорецът бил до боса и във фаталната вечер, когато във "4 you" нахлул Димитър Желязков-Митьо Очите. Според източник на "Флагман" именно Славов е стрелял по наркобоса и гардовете му. Той направил това със законно притежаван пистолет.
„Ако не беше стрелял, щеше да стане касапница. Митьо и хората му бяха въоръжени с брадви, ножове и мачетета. Единият охранител щеше да обезглави едно от нашите момчета, ако Тошко не се беше намесил. Той стреля при самозащита. Ако не беше го направил, сега труповете щяха да са много повече. Не знам защо министърът твърди, че Очите и хората му не са били въоръжени. Всичко се вижда ясно на записите в заведението, които са иззети от полицията”, коментира  източникът, който е бил свидетел на престрелката.

Той добави, че Божидар Георгиев е искал да се разбере мирно с Очите, но несебърският бос изобщо не му е оставил възможност за преговори. „Още с влизането в заведението той се нахвърли върху Божо с думите: „На мутри ли ще ми се правите? Ей сега ще видим какви мутри сте”, разказва източникът.

В момента всички от групата на Божидар Георгиев вече са зад решетките. Предстои гледане на мярката за неотклонение на Тодор Славов. Възможно е заседанието да се проведе още днес.