Несебърският наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите е бил предаден от свои и това става причина да бъде надупчен с куршуми в Слънчев бряг, пише "България Днес". "Къртицата" съобщила на поморийските му врагове, че несебърският бос пътува с мутрите си към ресторанта "4 you", за да мъсти на собственика му Божидар Георгиев - Божо Кайена.
Кой е предателят и защо е издал боса си, все още няма яснота. Знае се само, че в редиците на аверите на простреляния Митьо в момента тече собствено вътрешно разследване. Проверява се кой къде е бил и с кого е говорил по телефона в часовете преди стрелбата.

"След като се установи кой е "изпържил" боса, този човек ще бъде екзекутиран. Много е вероятно това да стане публично, за назидание" - предвиждат в ъндърграунда.

Гангстерската война започва заради кандидат-зетя на Очите - Денис Ким, който се скарва с дясната ръка на Кайена заради паркомясто. Бесен, Очите хуква да мъсти. Гавазите на Георгиев са предупредени от хора на Очите и чакат в засада със заредени оръжия. В резултат на нея Желязков е направен на решето, въпреки че е с бронежилетка. Гардът му Александър Алексиев-Водолаза е убит на място. Куршум продупчва бедрото и на охранителя Николай Маринов - Кольо Магерато от бандата на Очите.

Бригада от 30 души, предвождана от Митьо Очите, върви демонстративно по една от централните алеи на Слънчев бряг и се отправя към ресторант "4 you" малко преди 21 ч. Мутрите изглеждат потресаващо - носят бронежилетки и брадви. Бригадата нахлува в ресторанта. Там ги чака собственикът Божо Кайена. 

Мутрите трябва да се споразумеят за спокойствието на кандидат-зетя на Желязков и на дъщеря му. Групата на Очите успява да стигне до третата маса в заведението, когато подкреплението на Божо я посреща с дъжд от куршуми. Очите се строполява на земята, смъртоносно прострелян е гардът му, в суматохата хвърчат гилзи и кръв, а хората се разбягват ужасени от екшън сцената. 

За броени минути ресторантът е обграден от патрулки, бронирани лимузини и линейки. Митьо Очите е в критично състояние и губи много кръв, докато стигне до болницата. Въпреки че му преливат 20 литра от животоспасяващата течност той изпада в кома и до края на редакционния брой лекарите не можеха да го стабилизират. В лечебницата пристига дъщеря му Станислава, обградена от антураж горили, както и руският й годеник Денис, който ръководи бабаитите. Медиите са разгонени и само полицията можа да спаси кожата на журналистите от разярените гардове на Митьо Очите.

Веднага след кървавата вендета официално бе лансирана версията, че тя е заради разправията за паркомястото. Според източници от ъндърграунда истинската причина за сблъсъка между Очите и Кайена е война за овладяване на трафика на бежанци от Сирия, Иран и Африка. Този бизнес е много по-доходоносен от разпространението на наркотици край морето през летния сезона.

Мигрантите, освен че плащат да бъдат преведени нелегално през страната на път за Западна Европа, пренасят и големи количества наркотици. Чужденците се превеждат по старите канали от Близкия изток, по които още по соцвремената се изнасяше каптагон.

Сега по трасето от Близкия изток през Турция се прекарват бежанци. Контролът там държат стари играчи. Войната е кой да сложи ръка върху канала на българска територия. Именно тази схема, която носи милиони, е истинската причина за избухналата престрелката между Очите и Кайена, твърдят запознати.