Юрист, който работи по върховете на Темида, ще бъде силов министър в служебното правителство на новия президент Румен Радев. Това съобщава "Стандарт", позовавайки се на свои източници в екипа на държавния глава. По всяка вероятност той ще поеме в ръцете си Министерство на вътрешните работи (МВР).
Юристът обаче ще се сдобие и с високия пост на вицепремиер на служебния кабинет, който да отговаря за силовите структури на държавата. Така в наблюдението му ще попадне освен вътрешното министерство, но и отбраната, правосъдието и армията. 

От екипа на Радев са загатнали пред "Стандарт" само една подробност от биографията на силовия вицепремиер, а именно, че е преминал през обучение във Военна академия "Г. С. Раковски". 

Новият президент Румен Радев ще назначи своите служебни министри след 31 януари. Причината е, че първата седмица той ще обяви екипа, с който ще работи на "Дондуков" 2 в следващите пет години. Кои обаче ще са хората, които ще сменят правителството на Бойко Борисов в оставка на "Дондуков" 1, ще стане ясно в края на януари или първите дни на февруари. 

В медийното пространство се появиха редица имена за премиери и министри. Засега единственият сигурен министър е "бюджетарят на държавата" Кирил Ананиев, който ще поеме финансовото министерство.