Министър-председателят Кирил Петков участва в откриването на нов офис в София на Българско-турската търговско-индустриална камара. Камарата развива дейност в България от 2013 г. 

Няма нищо по-хубаво от това две съседни страни да са приятелски настроени, да са отворени за съвместен бизнес и да си имат доверие, отбеляза премиерът.

Той поздрави ръководството на камарата за стъпката да открие офис в българската столица и отбеляза, че Турция е един от големите инвеститори в България.  

Искам да благодаря на турското правителство и на президента Ердоган за подкрепата за по-бързото пристигане на азерски газ в България, каза още българският министър-председател.

Той увери представителите на бизнеса, присъстващи на събитието, че правителството ще проявява нулева толерантност към корупцията, за да може у нас да се развива добра бизнес среда. 

Освен представители на бизнеса, на събитието присъстваха още българският министър на иновациите и растежа Даниел Лорер и посланикът на Турция в България Н. Пр. Айлин Секизкьок. 

Министър-председателят Кирил Петков получи покана да се включи в предстоящ бизнес-форум в Истанбул. 

По-късно Петков говори пред журналисти, като обясни, че не смята, че Русия може да си позволи да загуби целия Европейски съюз. 

Той обясни, че плащанията ще се извършват в нормална валута. 

"Това, че България направи тази твърда първа крачка мисля, че помогна на целия съюз. Бях уверен и от комисията, както вчера и от Германия, че плащанията ще бъдат в нормалната валута, както е в декларацията. Аз лично не се притеснявам. Не мисля, че Русия може да си позволи да загуби целия ЕС", каза Петков. 

Той добави, че е получил поздравления за българската позиция от много европейски лидери.