В зимбабвайския град Хванг, провинция Северен Матабелеленд, шестокласница спаси приятелката си от смърт в зъбите на крокодила, съобщава Bulawayo 24.
Хищникът нападнал деветгодишната Латоя Мувани, когато тя плувала в реката с приятели. Той сграбчил крака и ръката й и я завлякъл под водата. Писъците на Латоя били чути от 11-годишната Ребека Мункомбве, която дотогава успяла да достигне брега.

„От нас седемте аз бях най-възрастната, така че почувствах, че трябва да я спася“, казва Ребека.  - Скочих във водата и доплувах до мястото, където тя се опитваше да се задържи на повърхността."

Ребека се качила се на гърба на крокодила и започнала да го бие с ръце, като освен това тя пъхнала пръсти в очите му. Влечугото не издържало, отворило зъбите си и изчезнало.

Ребека помогнала на пострадалата приятелка да достигне до брега, където другите момичета я подпомогнали да излезе от водата. Латоя била хоспитализирана, но нараняванията й не представляват заплаха за живота. Медицинска сестра е уточнила, че момичето се е отървало с леки наранявания.

В Зимбабве нилските крокодили са често срещани. Те достигат до пет метра дължина, изключително агресивни са и дори се справят с такива големи и силни животни като черните носорози, хипопотамите, жирафите, африканските биволи и лъвове.

Превод и редакция: БЛИЦ