Нападателят, който устрои стрелба в центъра на Страсбург, е избягал от мястото на инцидента с помощта на такси, съобщава тв каналът BFMTV.

Според информацията на канала, нападателят е напуснал коледния пазар, като се е качил в такси. Таксиметровият шофьор, който бил принуден от издирвания мъж да го превози, впоследствие е информирал полицията, че неговият пътник е бил ранен. Според съобщения в медиите нападателят е получил раняване в престрелка с военните по време на операция за залавянето на престъпника.

По-рано в мрежата се появи фотография на заподозрения за стрелбата в Страсбург. Заподозреният Шариф Шекат е роден през 1989 г. и е включен в базата данни S - това са дела, свързани със заплаха за държавната сигурност.

France Info съобщи, че заподозреният за стрелбата в центъра на Страсбург е трябвало да бъде задържан във вторник сутринта (11.12.) по дело за убийство, но той не си е бил у дома.

Кървава баня в Страсбург: Жертвите се увеличиха, очевидец разказа последните мигове на един от загиналите (СНИМКИ/ВИДЕО/НА ЖИВО)

Стрелбата е открита близо до коледния пазар в един от централните площади. Представители на службите за сигурност са отцепили района, а трамваите са били спрени.

Скандална информация за чудовището, което окървави Страсбург

Според последна информация, непотвърдена официално от властите, четирима души са загинали при стрелбата в Страсбург, информира BFM TV, позовавайки се на свои източници. Също така единадесет души са ранени, като поне 7 от тях са в тежко състояние. 

Ексклузивно и първо в БЛИЦ! Бареков в сърцето на терора в Страсбург, ето какво е видял (СНИМКИ)

Европейският парламент, който има база в Страсбург, е бил затворен, като никой не може да напусне или да влезе в сградата.

Създаден е щаб за справяне със ситуацията около инцидента. Той е оглавен от премиера Едуард Филип. Според данните на френското министерство на вътрешните работи, френският президент Емануел Макрон е пристигнал в щаба, където той ще проведе съвещание за операцията в Страсбург.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!