Културтрегерът Иван Тенев, известен повече като Агент Тенев, проговори за това как се е случило влизането му в листата на ВМРО. 

"Влязох в листата, защото в сегашния парламент има много хора, които хич ги няма. ВМРО изпълни всичките си обещания, затова съм с тях.


Ето, направиха минималната пенсия 300 лева, а съдбата ни отреди сега №1. Ще имаме възможност да направим средната пенсия 700-800 лева", каза Тенев. 

ВМРО според него работи позитивно срещу Истанбулската конвенция, по темата "Македония", за семейните ценности.

Кандидат-депутатът каза, че изповядва принципа на ВМРО, че "България е над всичко". По думите му той е застъпник и на това, че само мъж и жена могат да създадат семейство. 

Тенев, "макар и щастливо разведен", от много години се познавал с Красимир Каракачанов, говорили си. Поканата към него обаче не дошла от Каракачанов, а от бургаската формация "Средна европейска класа".

Тенев знаел, че е под номер 7 в листата, но не и че след него под номер 8 е Искрен Пецов. Двамата обаче се познавали добре, защото той бил писал песни за него и Кристина Димитрова.

В следващия парламент Тенев щял да работи за изкуството, културата и българския език, защото сега дори в телевизиите се говорило с по 30 думи като известната героиня на Илф и Петров Елочка.