По-рано днес от ГЕРБ дадоха извънреден брифинг за радикалните чистки и политически уволнения, които служебният кабинет на Румен Радев прави в почти всички министерства и агенции.

БЛИЦ припомня, че днес временното правителство на Стефан Янев освободи от длъжност шефката на Националната агенция по приходите (НАП), а на нейно място сложи културист, печелил редица награди.

Именно по този повод Тома Биков от ГЕРБ заговори за скандална версия за дубайска връзка на новия шеф на НАП.

В края на извънредни брифинг обаче се появи въпрос, свързан с бъдещите листи на ГЕРБ за извънредния вот, който ще се проведе на 11 юли.

Биков бе попитан има ли решение за това дали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде в тях, след като преди време се отказа от депутатското си място.

БЛИЦ припомня, че в началото на април тогавашният премиер Борисов обяви: „Днес подадох заявление до Централната избирателна комисия (ЦИК) и се отказах от мястото си като народен представител и в двата многомандатни района, от които бях избран, въпреки че спечелих лидерските двубои“.

Биков отговори на въпроса „Взето ли е решение за това дали сега Борисов ще влезе в листите на ГЕРБ“ по доста мистериозен начин.

„Не!“, каза Биков и допълни: „Не, няма решение“.

„Това е друга тема и ще дадем пресконференция за това“, допълни той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!