Поискахме Светият синод да вземе публична и ясна позиция по повод действията на отец Дионисий в Банкя. Това каза в изявление лидерът на младежката организация на ГЕРБ и кандидат за народен представител от Коалиция ГЕРБ-СДС в 24 МИР София-град Георг Георгиев, предаде „Фокус“.

„Имахме среща с главния секретар на Светия синод. Тя бе по повод декларация, която от името на ПП ГЕРБ и младежката организация на ГЕРБ внесохме на вниманието на Светия синод.

Това, което вчера наблюдавахме в град Банкя - безбожното и за пореден път изключително мрачно и недостойно поведение на един човек, който все още се зове български духовник, ни потресе не само като миряни, но и като хора и граждани, като жители на този град, които вече от месеци наблюдават отвратителното поведение и действия на един човек, който започва с ковчези в центъра на София, отслужи опело пред Министерския съвет, продължи с бесилки, за да стигне вчера до черните трапери, които опъна пред дома на един гражданин, в който дом живеят децата му, внуците му.

Поведението му напомня изключително, противно на това, за което той се обявява, именно действията на мафията от миналия век. Тогава така са били сплашвани хората: с черни трапери, завеси, които недвусмислено напомнят на смърт", допълни Георгиев.

Той посочи, че от Светия синод са обещали да излязат с позиция по случая. По думите на кандидат-депутата поведението на Дионисий навява асоциации със сатанизма.

„Този човек е рецидивист. Това е човек, който и преди протестите от миналата година е имал противообществени прояви, противоцърковни, противоканонични“, добави Георгиев.