Искам да ме запомнят като почтен човек. Това заяви Христо Петров, познат като Ицо Хазарта, по БТВ. Той е водач на листата на "Продължаваме промяната" в 25 МИР-София. 

"На мен ми трябват партньори, а не началници. С Кирил Петков поговорихме какво може и какво трябва да се направи. Той ми каза нещо, което съм си мислел винаги, че имаме много хубава работа - и той, и аз. Но един ден всеки от нас си отива и мисълта, че си имал възможност да помогнеш, а не си го направил - не искам да е последната ми мисъл", каза музикантът.

Относно казуса с гражданството на Кирил Петков, кандидатът за депутат заяви, че тази тема се изкарва на дневен ред от хора, които ги е страх от бившия служебен министър на икономиката. Петров посочи, че е подписал декларация за почтеност, както всички останали от екипа на ПП.

"Почтеност е, когато си в политиката - да използваш властта за доброто на обществото, а не да уредиш себе си. Със сигурност познавам по-почтени хора от мен, но знам как трябва да изглежда почтеният човек и много ми се иска споменът, който остане след мен, да е на такъв", коментира Петров.

Музикантът каза още, че зеленият сертификат за ограничаване на пандемията е работещо решение, защото в страните, в които се прилага, има резултати. 

Той обясни, че ако почувства, че е безполезен - ще се откаже от политиката.