Трети парламентарни избори за тази година. На политическата сцена вече има нови играчи - Кирил Петков и Асен Василев и техния проект "Промяната продължава". 

"Водещите фигури за изборите са ясни. Но, за да може една формация да стане партия, то трябват повече от две лице, а разпознаваеми обществени личности и програма. Предстои да видим разписаната програма на дуото - казаното звучи прекрасно. Трябва да ги видим и като политици, които се борят за подкрепа", заяви политологът Любомир Стефанов, цитиран от Novini.bg. 

90% от лицата в новия парламент ще се препокриват с тези от последните две НС. 10% са възможните за политическия проект за Кирил Петков и Асен Василев, разкри политологът.

Според Стефанов отливът от "Има такъв народ" ще е най-сериозен, а положението за "Изправи се БГ! Ние идваме!" е на кантар - може да стигнат до 4-% бариера, а може и да изпаднат от надпреварата. Третият въпрос е къде ще се класира БСП и дали от левицата ще се върнат на второто си място. Друг въпрос е колко ще е разликата между ГЕРБ и втората сила. 

Следващото управление ще бъде коалиционно, съобщи политологът и допълни: "Политиците да се научат, че "коалиция" не е мръсна дума."
Експертът коментира, че е възможно напролет отново да имаме парламентарни избори.