„Вчерашният ход на Слави Трифонов не ме изненада. „Има такъв народ“ по всякакъв начин се опитват да правят нещо, което е по-различно и интересно в политиката“. Това коментира по bTV политическият пиар Нидал Алгафари.

„Щях да бъда по-изненадан, ако този кабинет беше представен на хората преди изборите. Тогава Слави може би щеше да има много по-добър резултат от сегашния. Тогава щеше да даде право на хората да изберат правителство“, коментира той.

По думите му големият проблем оттук нататък ще бъде коя от трите политически партии на статуквото ще му даде нужните гласове в парламента.

„Той винаги ще им бъде заложник. При най-малкия катаклизъм или неразбирателство помежду им винаги могат да се договорят, за да искат вот на недоверие“, каза Нидал Алгафари.

Според бившия министър на енергетиката Мирослав Севлиевски Николай Василев е добър кандидат за премиер.

„Слави Трифонов направи така, че да изненада всички – това му бе целта. Изненада е съставът на проектокабинета. Има няколко души, които познавам – и тримата стават. Това са Николай Василев, Любомир Дацов и Ради Найденов“, каза Севлиевски.

„Слави Трифонов има 65 депутати в парламента и очаква Николай Василев да му събере останалите 60. Дали той е в състояние да го направи - не знам“, допълни той.

Според Мирослав Севлиевски има опасност младите в този проектокабинет да бъдат „изпържени“ от Слави Трифонов и сегашните политици.

Бившият министър е на мнение, че шоуменът няма да оцелее и ще започне да ходи в парламента.

Според Нидал Алгафари пък Слави Трифонов е „сивият кардинал“, който би могъл да действа и без да участва в директни сблъсъци. Той би могъл да участва отзад и да прави политика.