Трудности ще има във вота. Относно изборната активност, през юли нямаше починали след гласуване, не виждам причина да се откажат хората от вота. Надявам се да гласуват много хора. Това заяви проф. Михаил Константинов, бивш председател на Съвета на директорите на "Информационно обслужване" в ефира на bTV.

"Трябваше да се проверят 1300 машини чрез разписките им. Защо не се публикуваха резултатите от контролните 10% проверени машини", попита експертът.
"Сега се опасяваме от ниска избирателна активност, какво щеше да стане ако бяхме изкарали 3 седмици поред хората да гласуват", коментира проф. Константинов решението изборите да са 2 в 1.

Коалицията е възможна, но ще бъде мъртвородена, политическата надменност не води до нищо, каза проф. Константинов. ГЕРБ, БСП и ДПС ще имат общо 140 депутати, прогнозира той. Затова новите партии трябва да поработят, за да имат повече от 100 депутати и да имат шанс за парламентарно мнозинство", съобщи бившият председател на Съвета на директорите на "Информационно обслужване".

Според експерта няма да има 50% активност и така няма да видим победа на първи тур на президентските избори. Очертава се първата политическа сила да има 70 депутатите.

Проф. Михаил Константинов разкри, че според него "Изправи се БГ! Ние идваме" са под бариерата, а шанс да я прескочат имат ВМРО и "Възраждане".