Наблюдаваме позиционна игра, в която противниците интересно се ориентират към различни цели. Костадинов, който гостува преди мен, отчетливо играе за образ и имидж. Това заяви за bTV Андрей Райчев, социолог.

"Дали е за излизане от НАТО и ЕС той казва "Вече не точно, ама всъщност да". Звучи добре някой да е самостоятелен, но, за да си самостоятелен, трябва да имаш възможности и други фактори, които България за жалост няма", каза още той.

"Ние не си избираме бъдещето свободно. Светът е разделен по определен начин - Китай-Америка, Русия-Америка, недай си Боже Америка-Китай. България може ли да остане без защитата на САЩ?! Нямаме особен избор. Въпросът е, че в рамките на този избор предишните управляващи си позволяваха да проявяват особено ярка политка", уточни Райчев.

"Имаше ярки изяви, едно от които бе изгонването на руски дипломати, което бе глупост. България изведнъж попадна във фокус на внимание, в който попринцип стоят Полша, Литва и Латвия. Беше излишно. Ние сме най-русофилският народ в Европа и това бе наистина грешно", добави той.

"Партията, ръководена от Иванов и Атанасов, посмяха да обявят още един фронт, смятат се за много силни. Ще видим как изглежда това на 2 октомври. Те играят за победа", каза Райчев.

"Борисов също е силен и играе за победа. Това е успех за него. Той доскоро бе в отбрана, ГЕРБ се оправдаваха, отбиваха удари, Борисов го арестуваха... Вече няма отбрана. Виждам маневри кой ще бие сервиза. Към момента върви натам Борисов да бие сервизи", уточни социологът.

По думите му в ДПС има проблем, който хората не виждат - българските турци намаляват. 

Нинова се бие със себе си. БСП се сби сама със себе си. Това е неприятна ситуация за лявото, при която стъпалата от последните 4 избори не изглеждат добре. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук