Вече са ясни водачите на листи на някои от основните политически сили - "Продължаваме промяната", БСП и "Възраждане". 

Битката в София традиционно се води от партийните лидери. В най-големия район - 25-ти ще видим отново Корнелия Нинова от БСП, Христо Петров - Ицо Хазарта от "Продължаваме промяната", Бойко Борисов от ГЕРБ и Костадин Костадинов от "Възраждане". Бившият премиер Кирил Петков ще води в 24-и район, където ще се изправи срещу Тома Биков от ГЕРБ и Георги Свиленски от левицата. 

В града под тепетата Кристиян Вигенин от БСП ще се изправи по всяка вероятност срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Листата на "Продължаваме промяната" в Пловдив ще води бившият председател на парламента - Никола Минчев.

Във Варна водач от формацията на Кирил Петков и Асен Василев ще бъде Даниел Лорер. Срещу него застава шефът на предизборния щаб на БСП Борислав Гуцанов и Костадин Костадинов от "Възраждане".

Интригуващ политически сблъсък се очаква и в Кърджали. Цвета Караянчева от ГЕРБ ще се изправи срещу лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. БСП пък издига за водач на листата си д-р Георги Михайлов. Листата на "Промяната" ще води Никола Минчев.

Четири знакови дами се отказват от парламентарната надпревара - Лена Бориславова, която бе говорител на кабинета “Петков” и един от съветниците му - Яна Балникова. В листите на ГЕРБ няма да видим Дани Каназирева и бившият министър на туризма Николина Ангелкова също няма да е водач в София-област.

Изненадващо в листите на БСП за настоящите избори виждаме Цвета Галунова, досегашен депутат от "Възраждане".