Резултатите ни винаги са били два пъти по-малки или по големи, зависи кой го казва. Не само за "Възраждане", но и за другите партии. В крайна сметка днес няма значение какво казват социолозите, има значение само това, какво казва българския народ. Очаквам депутати колкото ни отсъди българският народ. Няма нужда от спекулации, след няколко часа всичко ще стане ясно. 

Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, след като упражни правото си на глас във Варна. 

"Няма да влизаме в коалиция. В коалиция може да влезнем само с моите съграждани. Какво може да се случи? Два са пътищата пред България. Или ще промени кардинално пътя си за развитие и България ще има шанс за оцеляване. Или бог да пази България, ако продължим по същия път, както до сега през последните 30 години", каза още Костадинов.

"Кардинално означава България да започна да взема решения сама и да поставя интересите на българските граждани над всичко, и да не допуска по никакъв начин участието в чужди конфликти за чужда сметка. Ние сме средна по големина държава, казва го географията. С оглед на местоположението ни всичко е възможно. Ние бяхме космическа държава, със 150 хилядна армия, 27 икономика в света. Всичко това го направиха нашите родители. Даже може да го направим по добре от тях", каза още лидерът на "Възраждане". 

Следете в БЛИЦ горещите резултати, анализи и коментари от Парламентарни избори'22!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук