Критично остава състоянието на простреляния на 8 юни в „Слънчев бряг” Димитър Желязков, известен като Митьо-Очите. Опасността за живота му остава, но той вече е в съзнание, съобщиха от отделение „Реанимация“ в МБАЛ - Бургас.
Травмите му са на бял дроб, корем, пикочен мехур и един от крайниците, като основният проблем остава загубата на кръв. Прелива му се кръв и плазма против съсирване, като на практика в организма му вече не е останала негова кръв. При това положение не е изключено органите му да започнат „да изключват” един по един. Организмът му се поддържа изключително медикаментозно, като засегнати са черния дроб, бъбреците и червата, казаха лекари.

Състоянието на Желязков е тежко, но снощи той дошъл в съзнание, съобщава "Монитор”.
 
Междувременно стана известно, че са задържани шестима от осемте обявени за национално издирване, заради касапницата. Това бе обявено в събота от вътрешния министър Румяна Бъчварова, която пристигна в Бургас специално за случая „Слънчев бряг“. Собственикът на заведението, където се разигра екшъна Божидар Кузманов сам отишъл до полицията с адвоката си. Директорът на бургаската полиция Калоян Калоянов потвърди, че само двама от обявените за издирване не са заловени.
 
„Към настоящия момент имаме повдигнато обвинение, касаещо убийството. Работим по съпричастност към обстрелването на Димитър Желязков”, каза Калоянов. Той уточни, че Тодор Славов, срещу когото има повдигнато обвинение за убийството на Александър Алексиев от хората на Очите има криминални прояви в миналото.
 
Общо 20 човека бяха арестувани във връзка със стрелбата в черноморския курорт, но всички вече са освободени. В ареста остава само един. В края на седмицата Бургаският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на 30-годишния Тодор Славов. Срещу него обвинението е, че умишлено е умъртвил гарда на Димитър Желязков. Ако обвинението бъде потвърдено, законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Защитата на Славов веднага поиска налагането на по-лека мярка "домашен арест", но тя не бе уважена от Окръжния съд. Славов се страхувал за живота си дори в затвора. Обжалването на мярката за задържане ще се гледа в сряда в Апелативен съд-Бургас.
 
Според прокуратурата все още не е ясно колко точно човека са стреляли, но има достатъчно свидетели, а и записи от охранителните камери.
 
На 8 юни вечерта при престрелка в к.к.„Слънчев бряг” бе убит 41-годишният охранител Александър Алексиев, а други трима, сред които и Димитър Желязков-Очите, бяха тежко ранени. Три куршума са открити в тялото на убития охранител.
 
Престрелката е предшествана от спор за паркоместата за таксита пред заведението на Кузманов "4you" и желанието за навлизането на Очите в този бизнес