Над 200 000 лева е струвала до момента борбата на лекарите за живота на Митьо Очите. В сметките са включени двете спешни и животоспасяващи операции, преливането на кръв и всички медикаменти. До момента са му прелети над 120 банки кръв, а реаниматорите използват най-скъпите инжекции, в отчаяни опити да го стабилизират, съобщава „Телеграф”.
Всяка от ампулите, инжектирани в Митьо Очите, струва около 3000 лева, твърдят запознати с лечението на титулувания за наркобос №1. Състоянието му остава критично и вече три денонощия той е между живота и смъртта. За първи път вчера обаче се появи лъч надежда, че Очите може и да оживее. Организмът му се оказал изключително силен и има вероятност да се пребори.

Лекарите смятат, че всеки друг на негово място нямаше да оцелее. Вчера сутринта хирурзи и реаниматори за първи път са успели да овладеят най-тежките кръвоизливи. На практика това означава, че са на път да преодолеят смъртоносния ДИК синдром, който Очите отключи след масираната кръвозагуба от прострелните рани.

От болницата отказват информация и никой не смее още да обяви, че има напредък в стабилизирането на известния пациент. Все още е рано да се дават каквито и да е прогнози. Ако подобреното състояние на Митьо Очите се задържи, до ден-два той ще бъде подложен на нова, трета поред операция. Той продължава да е в изкуствена кома. Изданието информира и че Очите е здравноосигурен.